01-08-2015

Dag 15 (31 Juli) Een super dag @ Aquatica

Vanochtend stonden we allemaal lekker op tijd op, want vandaag stond Aquatica op de planning. We wilden er op tijd zijn zodat we kans hadden op ligbedden bij het kindergedeelte.
Het park is vandaag geopend van 9.00-21.00 , lekker lang daggie dus.

Rond kwart voor 10 arriveren we bij Aquatica, stonden al aardig wat auto's geparkeerd maar viel me toch allemaal nog wel mee. De rij was ook helemaal niet lang en waren zo binnen.
Eerst maar eens een plekje zoeken, bij Walkabout Waters aangekomen was er nog plek zat , dus een mooi plekje uitgekozen. Kon Damian en Jayden niet eens insmeren want die waren het bad al ingerend :-) , maar moesten er toch weer uit want Jayden moest zn oordoppen nog in en t was aardig zonnig dus insmeren is echt nodig. Alles gedaan en weg waren ze weer.

We hadden al gezien dat Jayden eigenlijk nog net te klein is voor de glijbanen en Damian mocht 'bijna' alles af dus die vond het allemaal wel spannend.
We zijn eerst nog even met de kinderen in het kindergedeelte gebleven, je kan hier echt niet droog blijven, overal spuitpistolen, emmers die omvallen, watervallen echt super voor de kinderen.





Daarna zijn we met zn allen de Lazy River gegaan en hebben we even een paar rondjes gedobberd. Op een gegeven moment zag ik Daan een beetje vloeken en tieren en rond te kijken in het water. Jayden zn zwemdop verloren, nee heh, en die heeft hij echt nodig want hij heeft buisjes. Nog even gezocht maar die kan je natuurlijk niet vinden met die stroming en die drukte.
We zijn er maar uit gegaan, bij het uitlopen zagen we een 'aanbieding' van heel de dag eten en drinken voor $20 . Je mag namelijk haast niks mee nemen op t park ( behalve flesjes water en kleine zakjes chips) , dus we hadden niks bij.
Dit vonden we we een goede aanbieding en dachten er even over na. Eerst maar eens in de winkeltjes kijken voor zwemdoppen. Daan en ik gingen zoeken en de rest ging even terug naar de ligstoelen.
Bij het winkeltje vlakbij de ingang vonden we doppen, die maar eens proberen dan.


Gelukkig paste de zwemdop, nu maar met dubbele plaktape eroverheen. En we konden weer door. Maar met een soort van pauze want er kwam een storm opzetten, het begon in 1x flink te waaien en hard te regenen. We moesten vlug al onze handdoeken wat verschuiven onder een parasol en zijn daar maar even bij gaan zitten. De kinderen bleven gewoon spelen in het water en Daan en ik zijn er ook bij in het water gaan zitten, het duurde hooguit een half uurtje en het werd al een stuk minder.
Mn moeder had aan de andere kant gezien dat je daar plekken had met parasols dus we zijn aan de overkant gaan zitten, mocht het weer gaan regenen.

Nu hadden we toch wel zin gekregen om even wat glijbanen te doen. Oma bleef bij Jayden en ging met hem even naar het andere kindergedeelte.

En wij op weg naar de glijbanen, eerst naar de HooRoo Run. Ik had niet goed gekeken want we waren met zn vieren en je mocht er maar max met zn drieen in een band. Dus we zijn 2 om 2 gegaan. Daan ging met mij en Damian wilde met opa. Nou ik heb me toch een partij gegild, en Daan moest alleen maar harder en harder om mij lachen. Beneden kwamen we niet meer bij van het lachen. Ik ben echt een watje geworden haha, ik maakte me zo druk om Damian dat hij er niet uit zou vallen dat ik het zelf doodeng vond.
We zagen Damian en opa nog naar beneden komen en het enige wat we zagen was een big smile en hij hield zn eigen gewoon goed beet. (Ik had al namelijk 6 , misschien wel meer keer gezegd dat hij zn eigen goed beet moest houden, totdat Damian zei ; ja mama, nou weet ik het wel ;)  )
Daarna maar gelijk die ernaast doen, waar je dus wel met zn vieren af mag.
Ik zei nog in de rij, ohhh deze valt wel mee joh. Nou niets was minder waar want al die bochten die erin zaten wow! Daan en mn vader waren degene die de bochten omhoog gingen, en we gingen hard! Damian en ik kwamen nog met onze hoofden tegen mekaar aan maar het deed hem gelukkig geen zeer.

Daarna zijn we even op zoek gegaan naar Jayden en mn moeder, maar onderweg waren hun hetzelfde van plan en kwamen we ze tegen. We zijn toen met zn allen naar Roa's Rapids gegaan, daar moet je een zwemvest aan en ga je door een snelle stroming het water door. En je blijft natuurlijk drijven, erg leuk om te doen. Dit hebben we dan ook wel even volgehouden.
Daarna zijn we even verder een rondje gaan lopen en kwamen we weer wat glijbanen tegen. Whanau Way en Omaka Rocka. Hier zagen we dat Jayden ook van Whanau Way afmocht, is dat even leuk! De ander mocht Damian ook niet vanaf dus die hebben we helemaal niet gedaan.
Jayden vond het echt supercool en wilde gelijk nog een keer! Je zit met zn 2en in een band en ook die gaan hard ( mijn hart zat weer in mn keel, maar maakt voor de rest niet uit ;-) , Jayden vond het leuk en alles was goed gegaan.
We zijn uiteraard nog een keer gegaan.

Daarna hadden we toch wel trek en hadden al besloten om die deal te doen, we wilde hier toch heel de dag blijven, dus konden we net zo goed hier ook ons avondeten gaan benuttigen. We zijn met zn allen lekker wat gaan eten en drinken. Ze hadden alleen geen patat dus even hadden we het gevoel dat ik naar de balie terug moest voor Damian (want das een hele slechte eter) maar hij besloot zelf om een hotdog of stukje pizza te nemen)
Ze hadden aardig wat keus Pulled Pork, kipstukken, sla, aardappelsalade , pizza rijst etc etc oh en natuurlijk dessert.




Nadat onze magen weer goed gevuld waren zijn we even naar de handdoeken gegaan. Mijn ouders wilden gewoon even lekker zonnen en dutten.
Wij zijn met de kids een rondje gaan lopen, we kwamen weer langs een glijbaan waar ook hier Jayden vanaf mocht, die pakken we dan gelijk even mee. Tassie's Twister. Een glijbaan met een band ( met zn 2en) waar je in een soort van tol terecht komt. Deze vonden we allemaal wat meevallen want je blijft een beetje steken in die tol.
Toen zijn we weer even in de Roa's Rapids geweest en naar het andere kindergedeelte waar ze zelf met banden van kleine glijbanen af kunnen.










De kinderen hebben het echt super hier, dus wij ook! En het weer is ook helemaal bijgetrokken, het is gewoon een blauwe lucht en heerlijk warm.

Het was inmiddels al een uur of 6 en kregen toch wel weer trek dus besloten om te gaan avondeten ( waren tussendoor nog even wezen drinken en snacken maar ben dat even kwijt haha)
Jammer genoeg is het heel de dag hetzelfde eten dus ik hoef nu niet te vertellen wat we nu gegeten hebben ;-)
Eten even laten zakken en we gaan weer verder. Dit keer ging opa met Jayden naar het kindergedeelte en namen we oma mee voor wat glijbanen. We hebben de Walhalla Wave gedaan met zn vieren, en moeders en ik hebben weer wat afgegild want nu pakten wij elke keer de bovenkant in de bochten.. en Daan maar lachen :-)
Toen hebben we nog even de Taumata Racer gedaan, 8 glijbanen naast elkaar en kijken wie er het snelste van de glijbaan af is. Het was inmiddels al lekker rustig op het park dus we konden gelijk doorlopen, maar wat een klim is dat zeg. Je moet op adem komen als je boven bent haha.
Ik had gewonnen en Damian wilde nog een keer maar dan op de kleur glijbaan die ik had. De 2e keer was ik 2e geworden, iemand anders was net iets sneller.
Damian was daar een beetje verdrietig over want hij wilde winnen. Dus we hadden Damian even uitgelegd dat hij eigenlijk had gewonnen want hij gaat net wat later van de glijbaan af, hij moet namelijk geholpen worden boven door de guard. Dat is weer 2 seconden dus die mag hij van zn tijd aftrekken, ja je moet wat zeggen met zo'n gedreven mannetje :-)
Inmiddels was de lucht heel erg aan het betrekken, werd haast zwart.


 
Ik ging alvast vlug de handdoeken weer opruimen en de rest ging naar de wc.
Mn vader en Jayden kwamen ondertussen ook al aanlopen want die dacht hetzelfde als mij.
Jayden was alweer het zwembad ingelopen en ben nog even met hem het zwembad ingegaan totdat de andere kwamen. Het was inmiddels al aardig donker, maar we gingen toch nog even de Roa's Rapids doen met zn allen, het water was nu trouwens heerlijk warm. Toch nog even de lazy river ingegaan om te kijken of we wat aan de kant konden vinden (zn zwemdopje) maar helaas niet gevonden.


 


Nu werd het toch echt tijd om aan te gaan kleden, het park ging ook al bijna dicht. Gewoon 11 uur lang in een park gezeten, en een super dag gehad hier! Wat een leuk park is dit zeg, we gaan hier in onze laatste week nog een keer heen. Oh er was trouwens vanavond ook een DJ! Draaide wel lekkere muziek.

Richting de uitgang nog even bij de Black en White Commerson's Dolphins wezen kijken en nu toch echt naar de auto. Bij Jayden ging gelijk het lampie al uit, maar wat wil je na zo'n intensieve dag.
Op de terugweg zijn we nog even een ijsje wezen halen bij Twistee Treat, Jayden werd daar wel even wakker voor en nam een paar hapjes van iedereen.

En in de villa zijn de kinders nog wat wezen drinken en lekker naar bed gegaan.
Wij zijn nog lekker een paar series wezen kijken op Netflix en rond een uurtje of half 1 was het voor ons ook genoeg geweest voor vandaag.
Morgen staat er niet veel op de planning en is het even aankijken wat we gaan doen.

Tot morgen!

6 opmerkingen:

  1. Zooo jullie hebben een leuke dag gehad hahaha snap ik dat de kinderen moe waren.
    Leuk om te lezen wat jullie allemaal doen en wat een leuke foto`s weer.
    Veel plezier xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O wat leuk hè Aquatica! Zeker met 2 van die waterratten, jullie hebben het echt super lang vol gehouden. Wat zullen ze lekker slapen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo die dag hebben jullie goed benut, heerlijk voor die jongens lekker al die glijbanen! Vervelend van zijn dopje,maar gelukkig weer nieuwe gevonden! Jullie zullen wel moe geweest zijn na deze dag! Veel,plezier weer morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo,leuk aquatica.
    En je voelt jezelf gewoon ook weer ff kind vonden wij.
    Je kan je eigen daar echt een hele dag vermaken super.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja Aquatica is zo lekker, echt vakantie!!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zo weer even bij gelezen, jullie hebben het prima naar de zin heerlijk dagje Aquqtica !

    BeantwoordenVerwijderen