22-07-2015

Dag 5 (21 Juli) 1e dag van onze Roadtrip

Vandaag ging het wekkertje vroeg, heel vroeg. 5.15uur waren we onze bed al uit en om 6.00uur zaten we in de auto om te starten met onze Roadtrip.
We hebben er zin in! Paps en mams zwaaiden ons uit en zouden de drukte best wel eens kunnen gaan missen :-)

We moesten nog wel even naar de Walmart om wat medicijnen te halen voor het geval dat en ik dacht laten we het gewoon nog eens proberen om met onze pinpas te pinnen. In eerste instantie werkte hij niet, maar de caissière zei dat het misschien zou werken als we de kaart gewoon zouden 'swipen' en ja hoor, het werkte! Gelijk maar een Cashback gedaan zodat we wat extra centen op zak hebben.

Nu toch echt op weg, het eerste stuk duurde bijna 3 uur naar Jacksonville Beach en zonder file kwamen we netjes op tijd aan bij het strand. We konden hier gratis parkeren, precies voor het strand en de Pier.
We zijn eerst op ons gemak over de pier gelopen, dit kostte in totaal maar $3.
Het was trouwens erg warm, je voelde de zon gloeien op je huid! Overal op de pier waren ze aan het vissen, helemaal achteraan had net een meneer een baby haai gevangen, en wij mochten hem wel even aanraken voordat hij hem weer in de zee gooide.










Na de pier zijn we het strand opgegaan, en hebben we even lekker in de zee gezwommen, tenminste zwemmen, het leek eerder op pootje baden haha, ik durf dat weer niet want stel je voor met die haaien. Maar de kinderen hebben genoten van de golven en ik ook wel hoor. Af en toe zag je een vis omhoog springen in de golven, leuk om te zien. Na ongeveer 1,5 uur moesten we toch echt weer verder naar onze volgende stop..









20 minuten rijden en we kwamen bij Mayport Ferry aan, deze overtocht duurde ongeveer 5 minuten.
Ik had de navigatie ingevoerd op Huguenot Memorial Park, maar toen we aan het rijden waren, zag ik dat we er al langs reden, terwijl we er volgens de navigatie nog niet waren. Toch maar een stukje verder gereden en zagen op een gegeven moment little Talbot ( wij moesten Big Talbot hebben), we snapten er helemaal niks meer van, maar we hadden ook weinig behoefte om weer terug te rijden richting Huguenot Memorial Park, dus zijn maar gewoon verder gaan rijden. Nog geen 5 minuten later kwamen we dan toch Big Talbot tegen en zijn we dit State Park ingegaan. Dit kostte $3 entree, valt allemaal wel mee.
In het park aangekomen dachten we dat we gelijk bij het strand geparkeerd hadden en zo naar beneden konden lopen, helaas was dat niet zo, we moesten een hele trail lopen eer dat we er waren. De kinderen vonden het helemaal niks omdat ze van alles hoorde (dierengeluiden) en zagen ( veel spinnen!) en voelde (vliegen en libelles vlogen je om de oren) . De trail duurde zeker wel een kwartier eer we bij het stuk aankwamen waar we voor kwamen.
We vonden het een beetje tegenvallen, we hadden meer verwacht..maar ach je ken niet alles hebben hey :-)
Na een kwartiertje zijn we maar weer terug gelopen naar de auto, toen bleek nog dat we helemaal niet zo goed uitgekeken hadden want we moesten toch echt bukken voor een spin, die had een web gemaakt over de trail, OMG! Jayden durfde er niet meer onderdoor, want echt, die spinnen zijn groot!
Daan heeft hem aan de arm genomen en is toch meegekomen, daarna kwamen we, wat ik denk, een specht tegen, maar die wilde niet op de foto helaas.



 

 
 

Na Big Talbot zijn we naar Fort Clinch State Park gereden via Amelia Island, wat is dat weer een mooi eiland zeg, en wat een huizen kom je tegen. Een hele leuke en mooie route.
Het weer is ondertussen wel veranderd, want van die warme zon was niet veel meer te bekennen. Het trok helemaal dicht en werd donker. Er viel een klein beetje regen maar was nog prima te doen.
Bij Fort Clinch State Park moesten we $6 entree betalen om het park in te rijden en om de Fort te zien moesten we, behalve Jayden, $2 pp betalen.
De route naar de fort was erg mooi, hele aparte bomen.
De fort zelf was ook wel een leuke ervaring. De kinderen vinden dit allemaal wel wat hoor, die kanonnen en al die gangen en trappen.
Damian is dan op zo'n leeftijd die erg geinteresseerd is over wat er vroeger allemaal gebeurde.











Na de fort waren we net op tijd in de auto want het begon aardig hard te regenen en te donderen.. En we hadden nog een stop en dat was Jekyll Island.
We zijn er toch naartoe gereden maar eigenlijk stopte het niet meer met regenen.
Ook hier moesten we even zoeken, maar na een tijdje kwamen we op Driftwood Beach, dit vonden wij persoonlijk toch een stuk mooier als Talbot.. veel uitgestrekter en de bomen waren groot en overal krabbetjes, heel apart.







Na Driftwood Beach wilde we nog naar het Historical District en de Marina Wharf maar het regende zo hard, dat je hier niet echt meer leuk doorheen kon gaan wandelen. We hebben maar besloten om dit niet meer te gaan doen en naar Brunswick te gaan rijden.


In Brunswick zijn we nog even een korte stop wezen maken bij de Lover's Oak, een hele mooie en grote boom. Hier hebben we natuurlijk nog even een foto van gemaakt.



Daarna lekker door naar het hotel, dit was nog geen kwartiertje rijden.
Het inchecken ging allemaal vlot, en de kamer ziet er wel aardig uit hoor. Tis maar voor een nachtje.
We zijn gelijk even lekker onder de douche gesprongen, want we zaten allemaal onder het zand. Na het opfrissen zijn we even een hapje bij de Mac gaan eten, 200 meter verderop. En rond een uurtje of half 8 waren we al weer lekker terug in het hotel zodat de kinderen lekker naar bed konden, eerst natuurlijk een hoop geklier en gelach maar nu liggen ze knock out :-)

Voor ons gaat nu ook het licht uit, want het is toch wel een pittig dagje geweest.
Voor morgen staat St Simons Island en Fort Frederica op de planning. En als eindhalte Savannah, dat laatste heb ik persoonlijk erg veel zin in. Zoveel moois gezien op internet over dit plaatsje. En een vriendin uit Amerika vertelde me dat het hier erg mooi is, dus erg benieuwd.

Tot morgen weer allemaal!

11 opmerkingen:

  1. Leuk tussendoor een roadtrip! Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow dat ziet er allemaal wel goed uit, ik ga me toch eens verdiepen in wat er allemaal rond Jacksonville te beleven is.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Super roadtrip zeg en wat hebben jullie veel gezien en gedaan op 1 dag!! Petje af....
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat hebben jullie veel gezien deze dag, heel erg leuk!!
    Heel veel plezier nog !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nice roadtrip ! De omgeving van Jacksonville is erg leuk, dat vinden wij ook. Fort Clinch zijn wij in 2009 geweest. Leuk dat jullie het ook ontdekt hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Leuk zo`n Roadtrip tussendoor, wat een belevenis ook voor de kinderen en vooral voor Damian is dit leuk.
    Heel veel plezier nog.
    xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo dat was een mooie trip vandaag.
    En stoer van de mannen om de haai te aaien.
    Mooie foto's weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. leuk een roadtrip tussendoor en wat hebben jullie veel gezien en gedaan op 1 dag!
    De jongens hebben het zo te zien ook erg naar hun zin en ik snap Jayden wel hoor die spinnen kunnen echt groot en eng zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk zeg daar komen niet zoveel mensen met een reisverslag bij Jacksonville! Heerlijke vakantiedag, heel afwisselend! Veel'plezier morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Leuke trip zeg, leuk om weer eens wat anders te zien. Zal deze omgeving even onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat leuk om dit allemaal weer terug te zien. Wij hebben dit vorig jaar in februari gedaan en er ook zo van genoten. Volgend jaar gaan we in Little Talbot kamperen.
    Geniet van Savannah want dat is zo mooi!

    BeantwoordenVerwijderen