24-07-2015

Dag 7 (23 Juli) Roadtrip dag 3, a rainy day

Vanochtend ging ons wekkertje om half 6, maar we konden er allemaal maar moeilijk uitkomen, het werd een kwartiertje later en alles op het gemakkie.
We wilden rond een uur of 6 gaan rijden, omdat het zo'n 6 uur rijden is naar Gatlinburg. Maar om 6 uur kon je ook ontbijten dus dat hebben we toch nog eerst even gedaan, gewoon simpel toast met een bakkie thee en een sappie.
Half 7 zijn we dan toch op weg gegaan richting de Smoky Mountains, eerst nog even tanken voor de deur van het hotel. Een volle tank kostte $25, dat zijn leuke prijzen met tanken.

Wij willen van alle staten waar we komen of doorheen rijden een foto hebben, maar toen we van Georgia naar South Carolina reden, haperde het toestel en kreeg ik hem niet goed op de foto. Dit had ik dus een paar dagen geleden ook bij Georgia, dus Daan zei we keren en doen hem opnieuw :-)
Ik heb toen maar besloten om te gaan rijden, want ik met die camera ging hem niet worden haha.



Dit keer lukte ze wel allebei en hadden we er nog 2 te gaan, namelijk North Carolina en Tennessee, maar deze duurde nog wel even.
South Carolina is heel mooi groen om doorheen te rijden, we hebben hier echt van genoten.. Eenmaal in North Carolina keken we onze ogen uit, echt een mooi landschap, mooie groene bergen en we gingen van boven naar beneden, heel mooi om te zien. Zelfs de kinderen vonden het prachtig al die heuvels.
De mooie groene heuvels werden steeds groter en Tennessee kwam dichterbij, inmiddels was Daan bij North Carolina weer gaan rijden, ik had er 4 uur op zitten dus vond het wel welletjes. We moesten in NC wel weer tanken want de tank was alweer leeg, hij lust een aardig slokkie maar daarentegen rijden we natuurlijk ook veel. We zijn hier nu vanaf zaterdag en we hebben al meer dan 2000 miles gereden. Bij het tankstation hadden ze hele leuke shotglaasjes van Staten (GA, SC en NC), en die heb ik maar even meegenomen.






Daarna weer door...helaas trok het helemaal dicht, zelfs flink donker en begon het hevig te regenen.





Rond een uur of 2 kwamen we dan eindelijk in Gatlinburg aan, wat een drukte hier, gewoon file rijden door de straten. We zijn maar gelijk doorgereden naar het Motel waar we 2 nachten verblijven, ik dacht dat we met een busje naar het centrum moesten rijden, maar we zaten er 500 meter vandaan, dus gewoon op loopafstand.
De kamer stelt niet veel voor, gelukkig wel schoon en ruim, maar het is natuurlijk wel; you get what you've paid for, gewoon simpel en low budget.




Het giet nog steeds, en hard ook.. erg jammer maar we zijn blij dat we nog een daagje hebben hier. We zijn even langs winkeltjes gelopen en hebben een Funnel Cake op ( heerlijk!) , maar het goot zo hard dat we maar even een paraplu in een winkel hebben gekocht. We hebben nog even gewacht of het nog droog zou worden maar het zag er niet naar uit dat het gauw droog zou worden. We hebben maar besloten om richting Motel te gaan en te wachten of het überhaupt vandaag nog wat ging worden.
We wilden de Arial Tramway doen, naar Ober Gatlinburg maar dat gaan we morgen doen.
Eindelijk rond half 6 werd het droog, nog steeds bewolkt maar Droog!
We hebben ons gelijk weer klaargemaakt om op pad te gaan. Onze planning klopte voor geen meter meer dus zijn we nu (ipv morgen) naar Pigeon Forge gereden. We hebben hier bij Wendy's gegeten en zijn hierna naar The Island gereden, wel een voordeel het was overal gratis parkeren.
Het plaatsje Pigeon Forge is leuk, erg leuk. Overal waar je kijk is wel wat te doen.. Mini golf, karten ,lasergamen, kermisattracties, shows noem maar op.





 
The Island is net zo iets maar wat netter, er staat een groot rad en je heb een fontein die ieder half uur een licht en watershow heeft. Ook waren er tal van restaurants, winkeltjes en attracties voor jong en oud.
De kinderen zijn een aantal attracties ingeweest en hadden de grootste lol. Daarna nog even op schommelstoelen gezeten bij de fontein wachtend op de show. Ook dit was erg leuk, een echte publiekstrekker..








Na The Island zijn we weer richting Gatlinburg gereden, maar voordat we naar het Motel gaan, wilde ik nog even wat foto's maken van Gatlinburg. Via Tripadvisor had ik een adres gevonden dat we van bovenaf zo op het stadje kijken. Dit hadden we zo gevonden, zo mooi om te zien. En je ziet 'echt' de Smoky Mountains, overal zie je een soort van rook boven de bergen uitkomen.


Na de fotoshoot zijn we naar Motel6 gereden dit was nog geen 5 minuten.
De kinderen lagen binnen 10 minuten in dromenland, en zullen niet veel later gaan.
Morgen hoeven we niet zo heel vroeg op, rond een uurtje of 8 ofzo.
Als het goed is blijft het morgen aardig droog en staan er nog een aantal dingen op ons lijstje zoals de alpine coaster (ik hou mn hart vast) de Arial Tramway/Ober Gatlinburg en wat autoroutes om de mountains te bezichtigen.


Tot morgen!
 

 

 

 


8 opmerkingen:

  1. Wat een rit weer vandaag, ja dat heb met een roadtrip, veel rijden, maar dan zie je ook nog eens wat!
    Gathlinburg zouden wij ook vorig jaar met onze rondreis komen, maar die moesten we annuleren helaas, hoop er ooit nog eens te komen, het schijnt een grote kermis te zijn! Leuk om eens gezien te hebben. De aerial tramway komt mij ook bekend voor , hoop dat het een droge is voor jullie, kan je lekker je programma afwerken, veel plezier in ieder geval!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je moet er inderdaad wat voor over hebben, maar het is zeer de moeite waard hoor.
      Gatlinburg en Pigeon Forge is echt net een kermis stad, echt mega druk. Maar wel leuk hoor. Is echt een aanrader, je kan hier ook heel makkelijk de drukte ontwijken en lekker de bergen in gaan

      Verwijderen
  2. Jeetje 6 uurtjes rijden das echt een roadtrip, maar wil je wat zien dan doe je dat.
    Jammer dat het niet lukt met de foto's, hopelijk morgen wel.
    Morgen veel plezier, en natuurlijk is het dan droog!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn om te lezen dat jullie genieten, ik ben benieuwd naar de foto`s.
    xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke trip maken jullie, het belangrijkste is dat jullie genieten. De foto's komen later wel!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een heerlijke trip zijn jullie aan het maken zeg! Lijkt me prachtig daar. Veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heb even 3 dagen bijgelezen, en zelfs zonder de foto's is het verhaal leuk om te lezen. Maar je maakt ons wel nieuwsgierig naar de foto's...... ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Bedankt allemaal voor jullie reacties! Ik krijg de foto's nog steeds niet voor elkaar. Zit nu bij de receptie met de hoop dat het sneller zou werken maar helaas. Vind het ook echt jammer dat ik de fotos niet kan plaatsen. Morgen naar Nashville, hopelijk is de verbinding daar beter!

    BeantwoordenVerwijderen