27-07-2015

Dag 9 (25 Juli) Roadtrip dag 5; Nashville

Vanochtend ging de wekker om half 8 maar het was moeilijk hoor om eruit te komen. 7.45uur gingen we er uiteindelijk uit dus het valt allemaal nog mee.

We zijn dit keer naar Krispy Kreme geweest, we waren hier nog nooit geweest maar elke keer als we langsreden stond de rij buiten. Nu stond er dus weer een flinke rij en bij de drive stond 1 auto, dus lekker makkelijk door de drive.
We kregen de doos in handen en ze waren gewoon nog warm, Damian vond het helemaal niks. Wij vonden ze wel lekker.
En nu hop hop op weg naar Nashville, dit is 3,45uur rijden.



De rit zelf hebben we er wel een stukje langer over gedaan. Daan die last van zijn buik had, ik en de kinderen die om de haverklap naar het toilet moesten.
Tanken tussendoor.
Gelukkig gaan we wel een uurtje terug de tijd in dus die hadden we weer mooi te pakken.



Op weg zijn we eerst naar het plaatsje Hendersonville gereden, dankzij een heel leuk en interessant blog van iemand van het FloridaForum, kregen we de tip over Johnny Cash zijn huis en de begraafplaats waar hij en June Carter liggen begraven.
Toevallig kwam de film ook nog op tv een tijd terug en na de film waren we natuurlijk helemaal benieuwd. Die man heeft best goeie muziek gemaakt!

Daar aangekomen wist ik niet precies meer waar het graf was,nog een rondje eromheen gereden maar konden het niet vinden,dus toch maar even naar binnen gelopen. Gelukkig kwam er gelijk een meneer naar me toe lopen want volgens mij kon er ieder moment een dienst beginnen..oeps.
De meneer was heel vriendelijk, hij vroeg me of hij me kon helpen en ik zei dat we een trip aan het maken zijn en hij maakte gelijk mn zin af ; And you would like to see the grave of Johnny and June.
Hij liep gelijk met me mee naar buiten en vertelde me waar hun graf was.

Erg mooi om te zien, eromheen lagen ( denk ik) nog meer graven van muzikanten.
Weer terug gelopen merken we toch wel op dat veel mensen hier al graven kopen. Foto en geboortedatum staat er allemaal al op. Soms ligt er 1 al begraven en moet de wederhelft nog overlijden maar hebben samen hun grafmonument al liggen, Apart..





Op naar zijn huis waar hij en June hebben gewoond, het huis is wel afgebrand maar er stonden nog restanten van het huis.
Ik had het adres verkeerd opgeschreven waardoor we het niet konden vinden, Daan ging het op een gegeven moment maar even vragen bij een tankstation, die kwam er ook niet uit maar in de tussentijd was ik even gaan puzzelen en ik had in plaats van Caudill , Claudill geschreven...ja dan gaan we het niet vinden hey.
Uiteindelijk gevonden, wat een wijk hier zeg...die huizen zo groot!
Zowat op het einde kwamen we het tegen, wat hadden hun een groot huis en een groot optrekje eromheen.
Hier hebben we even wat foto's gemaakt en zijn we vertrokken richting Nashville.



Het is hier trouwens Heet.. de temperatuur lag rond de 33 graden.
Dichterbij waar we moesten parkeren was alles afgesloten, ook dat nog..
dus we hebben een ander plekje kunnen vinden in de straat van Johnny Cash zijn museum.
Daarvandaan was het nog maar een stukje lopen naar de start van onze Trolley tour die we geboekt hebben. Maar daar aangekomen was ook alles afgezet en de bus kon daar ook gewoon niet komen. Dat gaat al lekker want we wisten helemaal niet hoe de route gaat en dus ook geen andere stop wisten. We zijn een stukje gaan lopen en even verderop stond er een agent, die vertelde ons dat we richting de Music Hall of Fame moesten lopen.
Dit gedaan maar ook daar was er een heel stuk afgezet, we konden gelukkig wel de stand vinden van Gray Line. Alleen vertelde ze dat we niet overal konden komen en dat we eigenlijk nog maar 2 uurtjes hadden met de tour en 1 stop konden doen. Ja hallo daar ga ik geen 50 euro voor betalen. Ze vond het raar dat het niet tegen ons gezegd was dat er een Event plaats vond vandaag en vroeg ons of we wilde annuleren. Dan moesten we een mail sturen. Kaartje nog meegekregen van haar baas voor als er enige problemen zouden voordoen.
Deze tour hebben we dus geannuleerd want dat is gewoon zonde. Maar goed, we wisten geen heg of steg.
De kinderen hadden het al helemaal gehad en ik baalde enorm want ik wilde hier zo graag heen. We hebben hier nog wat rondgelopen, souveniertjes gekocht
en even wat gaan drinken. Daarna nog even naar de brug gelopen om een foto van de skyline te maken en dan toch maar terug naar de auto.
Erg jammer... maar goed het is niet anders.


















We zijn nog wel even met de auto het Partenon gebouw gaan zoeken, en die hadden we redelijk snel gevonden, daar nog even wat foto's gemaakt en daarna richting het hotel/motel gereden.
Het motel hadden we zo gevonden dat lag er nog geen 8 minuten vandaan.
Ook dit is weer erg simpel maar te doen, helaas wel langs een drukke weg.
En geen zwembad, overal had ik naar gekeken voor een zwembad en nu konden we in principe gaan zwemmen, is er geen 1 haha!
We zijn even lekker wat gaan eten en zijn weer terug naar het hotel gelopen, even wezen relaxen en ik kon even wat foto's uploaden, gaat hier iets sneller gelukkig.


Daarna zijn we naar Opryland Hotel gereden en de Oprymills Mall die er naast ligt. Er stond gewoon een hele file hiernaar toe, wat een drukte.
Gelukkig toch een plekje kunnen vinden en zijn eerst naar de winkels gegaan, en dan eigenlijk naar Lego Store en een speelgoedwinkel, ze hebben allebei een cadeautje uitgezocht en daarna zijn we naar de auto gelopen om die wat dichter bij het hotel te zetten, ook dit ging met filerijden. Na even wat blokjes rond te zijn gereden, uiteindelijk een plekje gevonden. Op naar het Hotel.

Daar aangekomen kijken we onze ogen uit, wat een prachtig hotel is dit!
De kinderen zagen gelijk al een bootje dus je raad het al, die wilden het bootje in en dit hebben dan ook dan wel weer gedaan, want we vonden het zelf ook wel leuk ;-) De rondvaart was erg leuk om te doen, alles was supermooi verlicht en ze vertelden veel informatie over het hotel. Ook was er een fonteinenshow die precies bezig was toen wij er langs vaarden. Na de boottocht zijn we nog even een rondje gaan lopen door het hotel en nog even wat fotos gemaakt.












Het werd nu toch echt wel tijd om naar de auto te gaan want het was inmiddels al half 10, eenmaal bij de parkeerplaats aangekomen stond er echt een enorme file waar je niet vrolijk van werd, we waren niet de enigste die weg wilden gaan ;-) Het was ook nog de bedoeling om een foto te maken van het "Grand Ole Opry House" , maar ook daar was een of ander concert bezig waardoor het te druk was om daar nog even een foto van te maken. In ongeveer een kwartiertje waren we eindelijk uit de drukte en konden we naar ons hotel rijden.
Ook dit ging niet zonder problemen, Daan had geen huisnummer bij het adres gezet en kwamen we in straten waar je liever niet wil rijden s'avonds laat, maar na alles wel goed ingevuld te hebben waren we zo bij ons hotel :-)

De kinderen waren al helemaal uitgeteld in de auto, dus die lagen gelijk op bed. Ik ben nog even vlug het Blog gaan bijwerken en daarna zijn wij ook gaan slapen. Zzzz

5 opmerkingen:

  1. Nou nou wat een lange dag weer, jammer van dei bus en al die opbrekingen, het zit niet echt mee he allemaal. Maar goed jullie hebben zeker mooie dingen gezien en leuke dingen gedaan!bijzonder dat graf van Johnny Cash en zijn vrouw! Nou veel,plezier weer morgen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo dat was weer een lange en leuke dag, mooi die vaartocht, dat zullen de kids wel leuk gevonden hebben.
    En wat gaaf dat jullie de graven van Johnny Cash en zijn vrouw hebben gezien.
    Veel plezier en rijd voorzichtig xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Even bijgelegen, wat een prachtige reis maken jullie. Leuke foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo een lange dag.
    Maar wat jammer van de toer.
    Toch weer veel gezien en gedaan vandaag super gaaf.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooie dag zeg! Wat apart zeg, die graven waarbij het wachten alleen nog is tot de overlijdensdatum... luguber.

    BeantwoordenVerwijderen