24-07-2015

Dag 6 (22Juli) Roadtrip, dag 2

Vandaag hoefde we niet zo vroeg ons bed uit, tenminste wat is vroeg.
7.00uur ging de wekker want we wilden om 8.00uur vertrekken. Voor de wekker waren Jayden en ik al wakker maar het duurde niet lang en de rest volgde ook.
We hebben zelfs nog kunnen ontbijten beneden, Je kon koffie/thee, sapjes en melk drinken. En als eten kon je zelf wafels maken, toast maken en muffins pakken.

Na het ontbijt zijn we op weg gegaan naar St Simons Island, het zonnetje schijnt ( en goed ook, wat een warmte in de vroege morgen) dus we konden mooie plaatjes gaan schieten.

De rit duurde nog geen half uur en we waren er zo. Ook dit is weer een super mooi eiland, zo rustgevend en wat een mooie huizen hier, sta er elke keer weer versteld van.


We hebben onze auto neergezet bij het Lighthouse museum, maar daar aansluitend had je al de Boardwalk naar de pier en Neptune park. We hebben hier heerlijk gewandeld over de Boardwalk, het park en de
pier. Dan heb je toch echt het vakantiegevoel hoor! Ze hadden ook nog 2 speelplaatsen dus de kinderen konden zich hier ook nog lekker uitleven.
Om 10.00uur zou het Lighthouse museum opengaan dus rond die tijd zijn we daar nog even heen gelopen. Damian wilde wel naar boven lopen. Maar het enige wat ik zag was een entreeprijs voor de vuurtoren,museum en maritime center. De laatste 2 wilden we niet doen omdat het voor die kinderen gewoon niet veel is. We konden geen los kaartje kopen voor alleen de toren, dus dat hebben we maar niet gedaan. Misschien een andere keer of een andere Lighthouse..



 









Daarna zijn we gaan rijden naar Fort Frederica, dat was hier een kwartiertje vandaan. En nog een meevaller, het was nu gratis.
Het is hier erg groot, groter als Fort Clinch waar we gisteren waren geweest. Vond deze persoonlijk net wat mooier, veel meer uitleg en oude foto's.
En je kon precies zien waar de huizen hadden gestaan, wat er mee was gebeurd en wie er hadden gewoond. Erg indrukwekkend.
Damian en Jayden vonden al die kanonnen wel interessant en als ze maar ergens in konden duiken of klimmen dan was het goed.
Binnen had je nog een soort van museum waar je kleding van toen kon passen en ze draaiden een film af, maar die hebben wij niet gezien.




                             
 



Daarna werd het toch echt tijd om naar Savannah toe te gaan rijden, dit was ongeveer een 1,5uur rijden.
We hadden hier een tour geboekt met een Hop On Hop Off gebeuren.. Ik had een adres opgezocht waar je gratis kon parkeren.
Maar Daan had een verkeerde afslag genomen en kwamen we op een betaalde parking uit, het was $1 per uur dus dat was te doen, we stonden dan wel direct bij de Tourbussen.
Bij het loket aangekomen kregen we allemaal een sticker voor op ons shirt zodat ze weten bij welke tour je hoort, ze vertelde dat er over een minuut of 10 een bus zou komen maar die was er al in 3 minuten, lekker snel.
Het was een open bus, dus geen koele airco helaas. Het was echt heet vandaag!


 
 

We zaten vooraan in de bus achter onze chauffeur Sookie, aardige dame, kletst veel...maar erg snel. We konden haar soms niet volgen.
Ze legde nog uit hoe het allemaal in zijn werk ging maar de helft kreeg ik niet mee.
Wat bleek..de hop on hop off was nu nog niet, je moest eerst gewoon met de tour mee van 90 minuten.
Ze stopte nog wel even bij John the Baptist church. Jayden was in slaap gevallen dus ik ben even alleen naar de kerk gelopen. Echt een prachtige kerk,zie de foto's ;-)







Op mijn lijstje stond Monterey Square ( je heb hier heel veel Squares), maar daar konden we niet naartoe omdat daar een film werd opgenomen met Adam Sandler!
We zagen in de verte wel politie staan en allemaal trailers , maar je kon er gewoon niet dichtbij komen.
Ook waren ze American Idols aan het opnemen hier maar dat was allemaal binnen dus helaas geen bekende juryleden gezien.
We reden langs alle squares, zelfs 1 waar Tom Hanks nog op een bankje had gezeten met de zin ; Life is like a box of chocolates :-)
Ook vele bekende acteurs komen hier logeren zoals Julia Roberts, Will Smith en Kevin Spacey.


Bij de eindhalte City Market zijn we uitgestapt en vanaf nu konden we in en uitstappen, maar ook hier wist ik niet of ze nu continu rondjes reden om mensen op te halen of dat
je moest gaan bellen, want ze had het over een telefoonnummer onder aan de map die we konden bellen om opgehaald te worden. Vond het allemaal maar vreemd gaan, maar we hadden zoiets van 'We'll see' .
Bij de City Market zijn we even wat gaan drinken bij de Mac binnen, want de hitte was niet uit te houden..we hadden al gezien dat ze op Ellis Square fonteinen hadden voor de kinderen, zodat ze even lekker konden uitrazen en afkoelen.
Ze hebben trouwens 24 Squares! Echt veel!








Ik had nog heel veel op mijn lijstje staan wat we wilden zien, maar de tijd ging zo snel. Ik had al gauw genoeg door, dat je hier niet alles in 1 dag kan zien.
Heh..moeten we toch nog een keertje terug zeg, wat een ramp ;-)
We zijn richting River Street gelopen omdat dat niet zo ver was van waar we stonden, hier heb je allemaal winkeltjes en loop je langs de Savannah River. Oh ja we waren ook nog even naar een ijssalon gelopen, daar stond tijdens de tour al een rij buiten, maar toen we aankwamen was het nog drukker. Dus dat ijsje daar ging em niet worden.
Het ijsje hebben we bij River Street genomen, ook erg lekker hoor, en ik was gelijk aan de beurt ;-) . Je kon hier van alles krijgen, chocolade,snoep, ijs noem maar op.






 We hebben hier nog even lekker aan het water gezeten met uitzicht op de brug en de Riverboats, daarna zijn we maar naar een halte gelopen om terug te gaan naar de auto.
Hier hebben we een aardig tijdje zitten wachten, waardoor ik op een gegeven moment toch maar even ben gaan bellen of er uberhaupt wel een busje die kant op kwam. Die kwam gelukkig, we hebben er wel dik 45 min op moeten wachten, maar goed..tis vakantie. We zaten er nog geen 10 minuten in en het begon te regenen, wat een timing. We moesten nog wat meer mensen ophalen dus ook in de bus hebben we nog zeker 3 kwartier gezeten eer dat we bij onze auto aankwamen.
 







Ons hotel zit in Port Wentworth (20 minuten van Savannah) en we wilden graag bij Sandfly BBQ gaan eten hier in Savannah dus we zijn hier gebleven en de Sandfly gaan zoeken, dit duurde even maar uiteindelijk hebben we het gevonden. Ik had deze op YouTube gezien via een filmpje van New York Post/Times en zag er allemaal heerlijk uit.
En uit eigen ervaring...het was heel goed te doen, we hebben hier voortreffelijk gegeten en de dames waren erg vriendelijk, kwamen een praatje maken en deden goed hun best om het je naar je zin te maken. We wilden Ribs nemen maar die waren op, we wisten niet wat Pulled Pork was, dus kwam ze gewoon even een beetje brengen om te proeven.
Dit hebben we dus ook genomen want het smaakte heerlijk, en gewoon een leuk, Real American , tentje.








Na het eten zijn we lekker richting het hotel gereden, even een verfrissende douche gepakt en de kinderen lekker op bed gelegd, die moeten nog eerst even wat energie kwijt ofzo, want ze hebben weer een klier momentje, pfff :-)
Nu ik dit schrijf hoor ik op de achtergrond gesnurk dus ze hebben het opgegeven en liggen heerlijk in dromenland.
Voor ons is het nu ook bedtijd want we hebben morgen weer een hele lange dag voor de boeg, we gaan richting de Smokey Mountains! 6.00uur willen we al vertrekken dus dat wordt weer een vroegertje.


Nogmaals iedereen bedankt voor alle leuke reacties! Leuk dat jullie meelezen en genieten met ons!!

See ya'll tomorrow ;-)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 opmerkingen:

  1. Wat een lekkere dag weer, hoop gezien en gedaan! Savannah wij zijn er ook nog nooit geweest, hoor ik veel leuke verhalen over En is ook leuk zo te horen. Wat jammer, dat de spareribs opwaren , wel gek eigenlijk, beetje te weinig ingekocht, nou ja de pulled pork was ook heerlijk! Leuk naar de Smokey mountains, succes met opstaan gaaaappp...😃

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een heerlijke Roadtrip is dit , veel te zien en te doen. Succes met het vroege opstaan,
    Leuk om mee te genieten met jullie xxxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  3. gaaaf! veel plezier schatjes! xx

    BeantwoordenVerwijderen